Nieuwsuur
ANP

Controle op miljoenendeals Groningen 'vrijwel onmogelijk'

Dat er machtsmisbruik en vriendjespolitiek kon plaatsvinden bij de miljoenendeals in Groningen rond de komst van een Google-datacentrum, is een gevolg van hoe de democratische controle rond het overheidsbedrijf Groningen Seaports is geregeld. De volksvertegenwoordigers zouden moeten kunnen controleren wat er gebeurt, maar het wordt ze onmogelijk gemaakt. Onderzoeksjournalist Bas Haan legt uit hoe hij dat ontdekte.

Controle op miljoenendeals Groningen 'vrijwel onmogelijk'

Evenementen onder druk door deltavariant

Uit onderzoek blijkt dat mensen die volledig zijn gevaccineerd de deltavariant van het virus alsnog aan anderen door kunnen geven. Wat dit betekent, bespreken we in de studio met epidemioloog Alma Tostmann. En we kijken naar het festivalseizoen. Is een evenement nog wel mogelijk in deze situatie?

Evenementen onder druk door deltavariant

Migratiepolitiek in Griekenland verhardt

Er is al veel kritiek op de Griekse regering vanwege pushbacks, het illegaal terugsturen van migranten die Griekenland bereiken. Maar er is meer aan de hand: de hele Griekse migratiepolitiek lijkt te verharden. Critici beweren zelfs dat het land op Hongarije gaat lijken. Europa-correspondent Saskia Dekkers gaat langs bij kamp Ritsona, in de buurt bij Athene. En ze spreekt de Griekse staatssecretaris Migratie en Integratie, Sofia Voultepsi.

Migratiepolitiek in Griekenland verhardt

STER reclame