Een ondergelopen akker in Ubachsberg, Zuid-Limburg

De uitzending van 14 juli: Overstromingen Limburg / Debat over 'inschattingsfout' / Gesprek met Sharon Dijksma / Wat betekent klimaatplan voor Europa?

Overstromingen in Limburg

Limburg gaat gebukt onder hevige regenval en wateroverlast. Vooral in het zuiden van de provincie zijn er problemen. Het KNMI heeft voor de provincie code rood afgegeven. Hulpdiensten waarschuwen dat de kans groot is dat rivieren overstromen.

Wat staat de provincie nog te wachten? In de uitzending het laatste nieuws met weerman Peter Kuipers Munneke, burgemeester van Simpelveld Richard de Boer en Hans Verheijen, burgemeester van Sittard-Geleen en voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Wat staat Limburg nog te wachten?

Debat over 'inschattingsfout'

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het voorstel van het kabinet om een deel van de versoepelingen terug te draaien. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge noemden de beslissing een 'inschattingsfout'.

Kamer debatteert over mislukte versoepelingen

Gesprekken met burgemeesters: Sharon Dijksma

In onze serie gesprekken met burgemeesters vanavond de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma. Dijksma kreeg vrij snel na haar benoeming te maken de coronamaatregelen die een flinke druk legden op de horeca in de stad. Daarover en meer praten we met haar in de studio.

'Testen voor Toegang kent hiaten en was niet waterdicht'

Wat betekent het klimaatplan voor Europa?

Vandaag wordt Fit For 55 gepresenteerd, een onderdeel van het grote klimaatplan van de Europese Unie. Nieuwsuur spreekt met eurocommissaris Frans Timmermans. In de studio vertelt verslaggever Marijn Duintjer Tebbens er meer over.

Ambitieus Europees klimaatplan: gaat de vervuiler nu echt betalen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl