Nieuwsuur
ANP

Nederland rood, vakantie in gevaar?

Nu de besmettingen stijgen, groeit de vrees dat Nederland weer rood wordt en dan komen reizen naar het buitenland in gevaar. Het OMT komt vanavond bijeen voor een spoedadvies. We bespreken het met hoogleraar Economie van de Volksgezondheid Jochen Mierau en gezondheidseconoom Xander Koolman.

'Het kabinet dreigt het schip te laten zinken, met zicht op de haven'

Burgemeester Bodegraven over kort geding tegen complotdenkers

De gemeente Bodegraven heeft een kort geding aangespannen tegen drie mannen die online onbewezen beschuldigingen verspreiden. De beschuldigingen leidden al een tijdje tot onrust en zelfs bedreigingen. De burgemeester van Bodegraven Christiaan van der Kamp vertelt erover in de studio, samen met de advocaat van de gemeente Cees van de Sanden.

Bodegraven werd het middelpunt van complotdenkers

Kamermeerderheid wil af van geborgde zetels bij waterschappen

Nog voordat er verkiezingen zijn, is een deel van de zetels in de waterschappen al vergeven. Via zogenoemde geborde zetels krijgen boeren, bedrijven en natuurorganisaties nu automatisch een deel van de zetels in het bestuur. GroenLinks en D66 dienen een initiatiefwet in om het systeem te veranderen. Zij vinden dat iedereen belang heeft bij waterbeheer: het gaat immers ook om besluiten die het klimaat en het milieu raken.

Ook PVV, PvdA, SP, PvdD en JA21 laten aan Nieuwsuur weten dat zij voor het afschaffen van de zogenoemde geborgde zetels zijn.

Kamermeerderheid: verkiezingen waterschappen moet op de schop

STER reclame