De uitzending van 29 juni: Minder koeien voor meer woningen? / Dreiging van gijzelsoftware / Cash en coke in De Kwakel / Het 'hybride thuiswerken'

Minder koeien voor meer woningen?

Door op bepaalde plekken in Nederland de veehouderij drastisch terug te brengen, kan de stikstofuitstoot flink worden verlaagd en daarmee ruimte vrijkomen voor woningbouw. Dat schrijft onder anderen stikstofexpert Jan Willem Erisman in een advies dat donderdag wordt aangeboden aan de minister van Landbouw, Carola Schouten. Erisman is vanavond te gast.

Hoe moet de stikstofcrisis worden opgelost?

De toenemende dreiging van gijzelsoftware

Ransomware is inmiddels zo'n groot probleem dat de nationale veiligheid in gevaar is, waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Een ransomware-aanval, waarbij criminelen geld eisen om computerbestanden vrij te geven die zij gegijzeld hebben, kan er toe leiden dat een deel van de Rijksoverheid uit de lucht is, of dat internettoegang of het banksysteem niet meer kunnen worden aangestuurd. Hoe reëel is het risico?

Ransomware wordt een steeds groter veiligheidsrisico

Enorme cash- en cokevondst in Noord-Hollands dorpje

In De Kwakel, vlakbij Aalsmeer vond de politie 3000 kilo coke en 11 miljoen euro cash. Daarnaast werden er zes (hand)vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines aangetroffen. Ook hingen er posters van de misdaadfilm The Godfather aan de muur. Waarom juist daar, in een dorp van nog geen 4.000 inwoners?

Gigantische coke-vangst in Noord-Hollands dorpje

Weer meer naar kantoor, of blijven we thuis?

Na een lange tijd thuiswerken, mogen we weer naar kantoor. Met ingang van deze week geldt het advies om 50 procent van de tijd thuis te werken, en de rest van de tijd op kantoor. Hoe gaan we werken na de zomer, als alle restricties wegvallen? Willen we wel terug naar dat kantoor?

De toekomst is: hybride thuiswerken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl