De uitzending van 27 juni: Hoe effectief zijn de protesten tegen Hongarije eigenlijk? // Persvrijheid dreigt te verdwijnen in Rusland // Waarom Turks-Nederlandse schrijvers nu doorbreken

Hoe effectief zijn de protesten tegen Hongarije eigenlijk?

Zowel vanuit burgers als vanuit Europese regeringsleiders is veel verzet tegen de Hongaarse anti-homowet. Maar is dat verzet wel effectief? Of speelt het Viktor Orbán juist in de kaart? Nieuwsuur bespreekt het met Mark Beentjes, een Nederlander die in Hongarije woont en zelf homo is, en met de Hongaarse oud-politica Zsuzsanna Szelényi.

Hebben de protesten tegen Hongarije eigenlijk wel zin?

Persvrijheid dreigt te verdwijnen in Rusland

Onafhankelijke media dreigen volledig te verdwijnen in Rusland. Daar voor waarschuwt organisatie Reporters without Borders (RwB). Journalisten in het land hebben te maken met ernstige bedreigingen. Ook wordt op andere manier het werken onmogelijk gemaakt. Nieuwsuur zocht het uit en spreekt met journalist Aleksandr Goebski en Lilia Japparova en uitgever Derk Sauer.

Onafhankelijke media houden het niet vol in Rusland

Waarom Turks-Nederlandse schrijvers nu doorbreken

Al decennia wonen er mensen in Nederland met een Turkse achtergrond, maar vooral de laatste jaren breken schrijvers uit die gemeenschap door. Waarom nu pas? Nieuwsuur zoekt het uit en spreekt met Lale Gül, Erdal Balci en Aylen Bilic.

Het plotselinge succes van Turks-Nederlandse schrijvers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl