Nieuwsuur
ANP

Enorme drukte op universiteiten na de zomer

Een volledig corona-collegejaar zit er bijna op voor de universiteiten. Tijdens de pandemie steeg het aantal aanmeldingen voor komend jaar flink, waardoor de toch al volle universiteiten straks nog voller worden. Ook studentenverenigingen zijn razend populair. Na een stille periode op de campussen dient de vraag zich aan: past het straks allemaal nog wel?

'Investeringen om drukte tegen te gaan zijn onontkoombaar'

Formatie: wie gaat het met wie proberen?

Wie wil met wie onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet? Informateur Hamer wil daar vandaag een antwoord op krijgen van de zes partijleiders die nog over zijn in het formatieproces. Hamer zei eind vorige week na een gesprek met het zestal samen dat de formatie in een impasse zit. De informateur vroeg de partijleiders om het weekend te gebruiken voor onderling overleg over een oplossing.

De patstelling waar de partijen al maanden in zitten, ziet er als volgt uit: VVD en CDA willen niet met zowel PvdA als GroenLinks, die twee linkse partijen op hun beurt willen niet zonder elkaar, D66 wil niet met de ChristenUnie en die partij wil pas aanschuiven als er echt geen andere optie meer is. We bespreken de ontwikkelingen met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Hamer zet Rutte en Kaag aan het schrijven

Protest tegen Hongaarse anti-lhbti-wet

Het parlement van Hongarije nam vorige week een wet aan die beoogt jongeren "te beschermen tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsverandering". In Hongarije zelf en elders in Europa leidde deze anti-lhbti-wet tot grote verontwaardiging. Bij het homomonument in Amsterdam protesteren politici en activisten er vandaag tegen. Wij zijn erbij.

'Dat zoveel mensen de noodzaak voelen om hun solidariteit te betonen, maakt me blij'

STER reclame