Nieuwsuur
Nieuwsuur

Corona of niet: de Nederlandse techsector bloeit als nooit tevoren

De Nederlandse techsector lijkt de coronacrisis met glans te doorstaan. Vorig jaar werd al voor een recordbedrag van 1,7 miljard euro in Nederlandse startups geïnvesteerd. Steeds vaker groeit een startup door tot een zogenoemde unicorn, een bedrijf dat meer dan een miljard waard is. Hoe is dat succes te verklaren? En gaan we Silicon Valley achterna?

Gaan we Silicon Valley achterna?

Een bezoek aan het afgesloten Tibet

Buitenlandse toeristen hebben speciale toestemming nodig. Diplomaten en journalisten mogen er alleen naar binnen op schaarse, door de overheid geregisseerde trips. Tibet is al jarenlang zo goed als afgesloten voor de buitenwereld. Onze correspondent Sjoerd den Daas ging begin deze maand mee op zo'n geregisseerde reis.

Een bezoek aan het afgesloten Tibet

Conservatieve Raisi wint verkiezingen Iran

In Iran heeft de zeer conservatieve opperrechter Ebrahim Raisi zoals verwacht de presidentsverkiezingen gewonnen. Meer dan 28 miljoen van de 59 miljoen stemgerechtigde Iraniërs zijn naar de stembus gegaan. Raisi is een omstreden figuur. Mensenrechtenorganisaties houden hem medeverantwoordelijk voor de executies van duizenden politieke gevangenen in 1988. We bespreken de verkiezingsuitslag met Iran-deskundige Peyman Jafari.

Hoe gaat het verder in Iran, met de conservatieve Raisi als president?

STER reclame