Oekraïense legeroefening in de Donbass-regio

De uitzending van 18 mei: Extreemrechts in Nederland / Interview Oekraïense minister / Panorama Mesdag is 140 jaar / Hoe kijkt de regio naar conflict Hamas-Israël?

Interview Oekraïense minister

Vanavond in Nieuwsuur een interview met de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmitro Koeleba, over het wapengekletter van Rusland. Vorige maand verzamelde Rusland een massale troepenmacht aan de grens met Oekraïne, maar het gevreesde conflict bleef uit. Hoe moet Europa reageren? En heeft Oekraine genoeg aan de vooral warme woorden van steun uit Europa?

Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken: 'Situatie met Rusland blijft dreigend'

Extreemrechts in Nederland

Oud-journalist Nikki Sterkenburg promoveert woensdag op onderzoek naar rechts-extremisme in Nederland. Ze sprak voor haar proefschrift de afgelopen jaren met meer dan veertig radicaal- en extreemrechtse activisten, van wie er ook twee geïnterviewd worden door Nieuwsuur.

Onderzoek naar extreemrechts: 'Sommige activisten in staat tot een aanslag'

Panorama Mesdag bestaat 140 jaar

Het grootste schilderij van Nederland viert zijn 140-jarig bestaan: Panorama Mesdag in Den Haag. Het 120 meter ronde zeegezicht is een van de laatst bewaarde panorama's ter wereld. Het panorama geeft een gedetailleerd inkijkje in het Scheveningen van 1881. Een bezoek aan het Panorama Mesdag is als een reis terug in de tijd.

Het grootste schilderij van Nederland is 140 jaar oud

Israël en Hamas

Het waren de dreigende huisuitzettingen die zorgden voor een escalatie tussen Israël en Hamas. Mariam Ghawi en haar gezin moesten in 2009 hun huis verlaten. Wij keren met haar terug naar haar oude huis in de wijk Sheikh Jarrah.

Negen jaar na haar huisuitzetting wil Mariam Ghawi nog steeds terug

Het waren de dreigende huisuitzettingen die zorgden voor een escalatie tussen Israël en Hamas. Jaren geleden overkwam het Mariam al Ghawi en haar gezin. En we spreken met Leo Kwarten, arabist en Midden-Oosten-kenner, over het conflict.

Hoe kijkt de regio naar het conflict tussen Israël en Hammas?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl