Nieuwsuur
AFP

Versoepelingen pas in mei?

In het Catshuis heeft een deel van het demissionaire kabinet met experts overlegd over het coronabeleid. Premier Mark Rutte zei vrijdag dat de coronamaatregelen mogelijk pas in de tweede week van mei versoepeld kunnen worden. Vandaag zeggen ingewijden dat het kabinet weer wat positiever is over de kans op de opening van terrassen en het verdwijnen van de avondklok op woensdag 28 april. Politiek verslaggever Arjan Noorlander praat ons bij.

Ondertussen is er onrust ontstaan rondom het aangekondigde 538-feest volgende week in Breda. Artsen, het OMT én meer dan 200.000 petitie-ondertekenaars vinden dat het moet worden afgeblazen vanwege de coronarisico's en het slechte "signaal". Te gast is burgemeester Paul Depla, die het feest juist ziet als een middel om grip te krijgen op de pandemie.

Kans op versoepelingen in april weer wat groter

Bidens eerste 100 dagen

Eind deze maand zitten Joe Bidens eerste 100 dagen als Amerikaanse president erop. Zeker in de VS, waar politici al snel weer met de volgende verkiezingen bezig zijn, zijn de eerste maanden voor een president cruciaal om grote veranderingen te bewerkstelligen. Hoe goed is Biden uit de startblokken gekomen? Te gast is Amerikanist Koen Petersen.

Hoe goed is Joe Biden uit de startblokken gekomen?

STER reclame