De uitzending van 8 april: Geen AstraZeneca onder de 60 / Ventilatie op scholen / Wet Bibob

Advies: Onder de 60 jaar geen AstraZeneca

De Gezondheidsraad adviseert om mensen onder de 60 jaar te vaccineren met een ander vaccin dan AstraZeneca. De raad kwam met een spoedadvies over het vaccin naar buiten op verzoek van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. De mensen die al een eerste inenting hebben gehad met het vaccin krijgen als het aan de raad ligt de mogelijkheid om nog een tweede prik te halen.

De aanleiding voor het spoedadvies zijn meldingen van de zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes na het vaccineren. Zal minister De Jonge het advies opvolgen? En wat zijn daarvan de gevolgen voor de vaccinatiestrategie? De voorzitter van de Gezondheidsraad, Bart-Jan Kullberg, is te gast en licht het advies van de raad toe.

Advies: Onder de 60 jaar geen AstraZeneca

Problemen met ventilatie op scholen

Afgelopen najaar stond het hoog op de agenda van Onderwijsminister Arie Slob: gebrekkige ventilatie in klaslokalen. Ventileren helpt volgens de WHO om het risico van besmettingen in binnenruimtes te verminderen. Het ministerie trok 360 miljoen euro uit voor directe verbeteringen, maar voor veel scholen blijft het op orde brengen van de ventilatie onhaalbaar. Wat gaat er mis?

Scholen krijgen, ondanks regeling, de ventilatie niet op orde

Criminelen pakken met wet Bibob

Om te verhinderen dat criminelen misbruik maken van vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten of aanbestedingen, mag de wet Bibob (Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) sinds vorig jaar breder worden ingezet. Maar gebeurt dat ook?

Criminelen pakken met wet Bibob

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl