Nieuwsuur
Nieuwsuur

Verpleeghuis leeft zonder maatregelen

Een yogales met de groep, samen eten in het restaurant en tijdens een koud boottochtje gezellig tegen elkaar aankruipen. Voor de 28 gevaccineerde ouderen in woonzorginstelling Nieuw Rollecate in Deventer is dit allemaal alweer realiteit. Het vaste zorgpersoneel draagt er standaard geen mondkapje meer, want ook die hebben vrijwel allemaal twee keer een prik gehad.

Samen eten en yoga zonder mondkapje: in dit tehuis leven ze alsof corona voorbij is

Dodental Myanmar loopt op

Het dodental in Myanmar onder betogers die vandaag door ordetroepen onder vuur werden genomen, is opgelopen naar negentig. In de op een na grootste stad Mandalay worden 29 doden gemeld, onder wie een 5-jarig kind. In Yangon, de grootste stad van Myanmar, kwamen zeker 24 mensen om bij protesten tegen de militaire coupplegers. We spreken met Paul Roelofsen van Cordaid, die op dit moment aanwezig is in Myanmar.

Nederlander in Myanmar: "Dit is een inktzwarte dag en we weten nog niet wat er voor ons ligt"

Chinese spionage op Amerikaans grondgebied

Klassieke politieke spionage, waarbij het ene land een spion stuurt naar het politieke machtscentrum in een ander land. In onze serie over Chinese beïnvloeding vandaag een inkijkje in hoe China het soms aanpakt: een geduldige operatie op Amerikaans grondgebied. Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal onderzoekt het.

Chinese spionage op Amerikaans grondgebied

STER reclame