Rutte komt binnen in de Stadhouderskamer

De uitzending van 22 maart: Dag 1 van de verkenning / Economische uitdagingen / Extra klimaatafspraken / Meer illegale prostitutie

Welke kant gaat de verkenning op?

Verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren voeren vandaag en morgen hun eerste gesprekken met de leiders van de partijen die in de nieuwe Tweede Kamer komen. Zij moeten in kaart brengen welke mogelijkheden er zijn voor een nieuw kabinet.

Als grootste partij neemt de VVD het voortouw in de formatie. Partijleider Mark Rutte ziet D66 als logische deelnemer en hij wil het CDA "er ook graag bij". Valt er al iets te zeggen over wie daar nog bij komt of komen? We spreken politiek duider Arjan Noorlander.

D66 wil linksaf slaan, de VVD juist rechtsaf

Klaas Knot te gast over economische uitdagingen voor kabinet

Het formeren gaat nu dus echt beginnen. Bij ons te gast is Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Samen met hem en huiseconoom Mathijs Bouman bespreken we waar het nieuwe kabinet rekening mee moet gaan houden. Hoe staat het met het begrotingstekort? En wat moet er gebeuren voor de arbeidsmarkt en de huizenmarkt?

Zo staat Nederland er economisch voor

'Extra klimaatafspraken onvermijdelijk'

Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, waarschuwt het nieuwe kabinet: Nederland moet de nationale klimaatdoelstelling voor 2030 ophogen van 49 procent naar 55 procent CO2-vermindering ten opzichte van 1990.

De partijen die de komende tijd gaan formeren, kunnen er volgens Nijpels niet omheen om al tijdens de formatie besluiten voor aanvullend klimaatbeleid te nemen.

"Extra klimaatafspraken zijn onontkoombaar"

Meer illegale prostitutie in hotels

Bijna alle contactberoepen mogen weer doorwerken, maar voor sekswerkers is het nog steeds verboden om hun vak uit te oefenen. Toch zijn er signalen dat dit volop gebeurt, maar nu in de illegaliteit, zonder toezicht. Via bemiddelingssites spreken mensen met sekswerkers af om elkaar te ontmoeten in privéwoningen, vakantieparken en hotels. Afgelopen week sloot de gemeente Amsterdam voor de tweede keer een hotel. We spreken Celine Verheijen van Defence for Children. Zij geeft trainingen voor hotels en vakantieparken om illegale prostitutie beter te herkennen.

Meer illegale prostitutie tijdens de coronacrisis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl