De uitzending van 24 februari: Imagoprobleem AstraZeneca / Coronadebat / Fransen naar de rechter / Jongeren beleggen

Het imagoprobleem van AstraZeneca

Wat is er toch aan de hand met het AstraZeneca-vaccin? In Duitsland weigeren mensen een prik te nemen van de Brits-Zweedse farmaceut. Maar volgens Schotse onderzoekers werkt het vaccin "uitstekend". We spreken onder andere met een van de onderzoekers en vaccinexpert Ben van der Zeijst.

Ondertussen gaat de levering van AstraZeneca in Europa met horten en stoten. Morgen praat het Europees Parlement voor het eerst openbaar met de topman van AstraZeneca. Gaat het parlement er met gestrekt been in? Correspondent Sander van der Hoorn in Brussel praat ons bij.

AstraZeneca kampt met grote imagoproblemen

Coronadebat en technische briefing

Jaap van Delden en Jaap van Dissel van het RIVM hebben de Tweede Kamer vandaag bijgepraat over het coronavirus. Daarnaast was er ook een debat over de aanpak van de coronacrisis. In dat debat stonden de versoepelingen centraal die gisteravond officieel bekend zijn gemaakt.

"We doen iets heel spannends", zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie. "Want de derde golf is onvermijdelijk." Hoe verantwoord zijn de versoepelingen dan eigenlijk? We schakelen met politiek duider Arjan Noorlander.

Fransen klagen regering aan om gebrekkig coronabeleid

In Frankrijk zijn al meer dan 300 (aan)klachten ingediend tegen de overheid en het coronabeleid. We spreken onder meer met tandarts Bouaziz, die de Franse regering aanklaagt voor een gebrek aan beschermingsmiddelen. Volgens Bouaziz overleed haar vader vorig jaar mede om die reden.

Fransen uiten hun coronawoede bij de rechter

Jongeren slaan aan het beleggen

Jongeren zijn in de coronacrisis massaal gaan beleggen. Niet alleen in bitcoins en andere cryptomunten maar ook in de wat traditionelere grote fondsen. Maar waar halen de millennials eigenlijk hun kennis over de beurs vandaan?

Jongeren slaan aan het beleggen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl