De uitzending van 21 januari: Gegevens na test niet goed beveiligd / Avondklok vanaf zaterdag / Miljarden extra voor ondernemers

Gegevens na test niet goed beveiligd

Persoonlijke en medische informatie van ten minste tienduizenden mensen die zich lieten testen op corona zijn niet goed beveiligd, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Volgens experts is er sprake van een datalek en wordt de privacywetgeving hiermee overtreden. In de uitzending legt verslaggever Siebe Sietsma uit hoe we op dit verhaal stuitten en de gegevens konden inzien.

'Dit is een datalek en een overtreding van de privacywet'

Avondklok vanaf zaterdag

De avondklok komt er, maar gaat niet vanaf 20.30 uur, maar vanaf 21.00 uur gelden. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde na een stevig debat in met invoering, maar dan moet de avondklok wel een half uur later ingaan dan het kabinet eerder van plan was. We spreken politie duider Arjan Noorlander.

'Opvallende draai van D66 over avondklok'

7,6 miljard euro extra voor ondernemers

Het steunpakket voor banen en de economie wordt fors uitgebreid. Het kabinet heeft 7,6 miljard euro uitgetrokken voor verruiming van het steunpakket in het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Houden we met dit extra geld geen bedrijven overeind die straks niet meer levensvatbaar blijken? We vragen het aan onze econoom Mathijs Bouman.

Wanneer gaan we al die miljarden terugbetalen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl