Demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie waar hij de val van het kabinet aankondigde

De uitzending van 19 januari: Kabinet bereidt avondklok voor / Debat over toeslagenaffaire / Washington zet zich schrap voor inauguratie

Kabinet bereidt avondklok voor

Het kabinet bereidt een avondklok voor die zou gaan gelden tot 9 februari. De maatregel is volgens het kabinet nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker is. Over het tijdstip van ingaan en beëindiging van de avondklok wordt nog gesproken. Vanavond overlegt het kabinet in het Veiligheidsberaad er met burgemeesters over. Morgenmiddag houdt het kabinet een persconferentie waarin meer details bekend worden.

Wat weten we over de effectiviteit van een avondklok? Zijn burgemeesters en de Kamer te overtuigen van de noodzaak ervan? We spreken met een viroloog van het RIVM en met politiek verslaggever Arjan Noorlander. Te gast is epidemioloog Olaf Dekkers.

To avondklok or not to avondklok?

Debat over toeslagenaffaire

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toeslagenaffaire, die vorige week leidde tot de val van het kabinet. Naast het vooral symbolische aftreden, deed het kabinet een aantal beloftes: er moet een ander toeslagensysteem komen en de overheid moet niet meer discrimineren en transparanter en dienstbaarder zijn. Stelt dit alles de Kamer tevreden, of leggen parlementariërs premier Mark Rutte en andere bewindvoerders alsnog het vuur na aan de schenen? Arjan Noorlander volgt het debat en praat ons bij.

Debat toeslagenaffaire: harde kritiek, en niet alleen op Rutte

Washington zet zich schrap voor inauguratie

In een zwaar beveiligd Washington D.C. wordt Joe Biden morgen geïnaugureerd als de 46e president van de Verenigde Staten. Na de bestorming van het Congres zijn de zorgen over nieuwe rellen groot. Met drie inwoners van de stad spreken we over de onrust van de laatste tijd. Met correspondent Lucas Waagmeester blikken we vooruit op morgen.

Capitol Hill snakt naar moment dat de inauguratie voorbij is

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl