Premier Rutte vanochtend bij aankomst op het Binnenhof

De uitzending van 15 januari: Kabinet is gevallen / Wat kan er demissionair? / Hoe nu verder?

Het kabinet is gevallen

Kabinet Rutte-III is gevallen. De uitzending staat vanavond in het teken van die val. Het kabinet blijft demissionair doorregeren om zo de hoogstnodige taken uit te voeren. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken blijft niet aan. Hij vertrekt helemaal vanwege zijn rol als staatssecretaris van Financiën in het vorige kabinet.

We spreken met een van die gedupeerden. Ook gaan we met politiek duider Arjan Noorlander uitgebreid in op de stand van zaken.

Te gast zijn Kamerleden Farid Azarkan (Denk) en Lillian Marijnissen (SP). Ook spreken we met demissionair minister Kajsa Ollongren.

Grote vragen blijven ook na aftreden

Vandaag strandde kabinet Rutte-III in het zicht van de eindstreep. Dit is hoe de dag is verlopen. De grote vragen blijven, zegt politiek verslaggever Arjan Noorlander

Kabinet Rutte-III gestrand, grote vragen blijven over

Gedupeerde Samantha over de ellende die de toeslagenaffaire haar bracht

Een van de gedupeerden in de toeslagenaffaire is Samantha uit Almere. De ellende duurt al jaren voor haar. Het resultaat: 50.000 euro schuld, een afgebroken opleiding en meerdere ziekenhuisbezoeken. Gisteren belde Rutte haar.

Gedupeerde Samantha over de ellende die de toeslagenaffaire haar bracht

Vice-premier Ollongren gaat in op het aftreden van het kabinet

Het kabinet publiceerde vandaag een stuk van 26 kantjes waarin wordt beloofd dat alles anders wordt. De burger wordt geholpen, veel meer stukken worden openbaar en de menselijke maat komt centraal. Hoe realistisch is dat? Vice-premier Ollongren reageert.

Vice-premier Ollongren gaat in op het aftreden van het kabinet

Farid Azarkan en Lillian Marijnissen reageren op aftreden kabinet

Farid Azarkan (Denk) en Lillian Marijnissen (SP) reageren op het aftreden van het kabinet. Zijn de gedupeerde ouders nu wel of niet geholpen door het aftreden van het kabinet? "Heel veel ouders zeggen terecht: eerst zien, dan geloven", zegt Marijnissen (SP).

Farid Azarkan en Lillian Marijnissen reageren op aftreden kabinet

Rutte-III haalde de eindstreep niet

Vandaag is een einde gekomen aan het kabinet Rutte-III, het tweede kabinet van de premier dat de eindstreep niet haalt. Zijn gedoogkabinet met de PVV was geen lang leven beschoren en dit keer strandt zijn kabinet in het zicht van de finish.

Rutte-III haalde de eindstreep niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl