Nieuwsuur
ANP

Asscher geen lijsttrekker, wie wel?

Lodewijk Asscher wordt toch geen lijsttrekker van de PvdA. Hij heeft zijn kandidatuur ingetrokken. De discussie over zijn persoon maakt het hem niet mogelijk lijsttrekker te zijn. Asscher lag bij een deel van zijn eigen partij onder vuur vanwege zijn rol in de toeslagaffaire. In het vorige kabinet was hij vicepremier en minister van Sociale Zaken en droeg daarom medeverantwoordelijkheid voor de misstanden. De coalitiefracties overleggen vandaag intern over de politieke situatie. Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag.

Asscher vertrekt, wie moet de PvdA gaan leiden?

De risico's van de Britse variant

Het kabinet en experts maken zich grote zorgen over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus. De mutatie is een stuk besmettelijker dan het 'gewone' coronavirus. Wat weten we verder van de Britse variant en zijn extra maatregelen nodig tegen de verspreiding ervan? We spreken verschillende deskundigen, onder wie arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten. Met politiechef Willem Woelders bespreken we wat nodig is om een avondklok in te voeren in strijd tegen de verspreiding van het virus.

Britse variant rukt op, moeten we kinderen vaccineren?

Wie neemt het stokje over van Angela Merkel?

Duitsland staat aan de vooravond van een grote verandering. Angela Merkel was zestien jaar bondskanselier en geeft nu als partijleider van het CDU het stokje door. Een nieuw begin na het tijdperk-Merkel. De grote vraag is: wie wordt haar opvolger? De drie gegadigden zijn alle drie man, maar politiek verschillen ze nogal. Komend weekend bepaalt het CDU op een (digitaal) partijcongres wie de nieuwe partijvoorzitter wordt.

Wie moet Angela Merkel opvolgen?

Grote regionale verschillen bij euthanasie

De regionale verschillen rond euthanasie zijn groot. Het percentage sterfgevallen waar euthanasie aan voorafging, is in sommige gemeenten 25 keer zo groot als in andere. Dat is de uitkomst van onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen en de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen.

Grote regionale verschillen bij euthanasie, in sommige gebieden 25 keer vaker

STER reclame