Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid

De uitzending van 2 januari: Personeel acute zorg toch eerder gevaccineerd / Geïnfiltreerd in extreemrechtse chatgroepen

De Jonge maakt zijstap op de vaccinatieroute

De acute zorg dreigt de toestroom niet meer aan te kunnen en daarom heeft minister Hugo de Jonge besloten om zo snel mogelijk 30.000 vaccins beschikbaar te stellen voor personeel op ambulances, de spoedeisende hulp en de ic- en covidafdelingen in de ziekenhuizen. Hij noemt het "een zijstap op de vaccinatieroute".

Vanuit de ziekenhuizen werd de afgelopen anderhalve week steeds meer druk gezet op het kabinet. Kunnen ze nu nog snel schakelen? Hans Schoo, bestuurder bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, is vanavond te gast.

Medewerkers acute zorg toch ook eerder gevaccineerd

Geïnfiltreerd in extreemrechtse chatgroepen

Rechts-extremisten radicaliseren op steeds jongere leeftijd, waarschuwen deskundigen. Nieuwsuur dook daarom in de onlinewereld waarin het extremistische gedachtegoed wordt gedeeld.

We kregen via een infiltrant inzage in talloze chatberichten van een Nederlands rechtsextremistisch netwerk. In de chats worden alledaagse gesprekken afgewisseld met gedachtes over een rassenoorlog. Voor veel jongere begint het 'als grapje', maar wordt het al gauw serieuzer.

Zo gaat het eraan toe in rechtsextremistische chatgroepen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl