Jongeren

De uitzending van 29 december: De impact van de crisis op jongeren / Toch ouderen eerst?

De grote impact van de coronacrisis op jongeren

Uit onderzoek naar het effect van de coronacrisis op jongeren blijkt dat die een behoorlijke weerslag op ze heeft. "Hoe meer richting de jongvolwassenheid, hoe groter de last." Met drie kinderen - van de basisschool, middelbare school en HBO - spreken we over hun coronajaar. Te gast is ontwikkelingspsychologe en puberbreinexpert Eveline Crone, van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

'We moeten in deze crisis meer aan jongeren denken'

Toch ouderen eerst vaccineren?

Er gaat mogelijk toch iets veranderen in de vaccinatiestrategie van het kabinet. Er wordt overwogen om voor de eerste vaccinaties niet alleen personeel van verpleeghuizen, maar ook thuiswonende ouderen uit te nodigen.

Op Kerstavond adviseerde de Gezondheidsraad om 60-plussers als eerste te vaccineren met het Pfizer-vaccin. Minister Hugo de Jonge zei daarop vast te houden aan de strategie om het zorgpersoneel voorrang te geven. Het zou logistiek te ingewikkeld zijn om te beginnen met ouderen.

Maar nu kijken het kabinet en de zorgpartijen dus toch hoe ze aan het advies van de Gezondheidsraad invulling kunnen geven. We spreken erover met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Zorgpersoneel als eerste vaccineren, of toch de ouderen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl