Nieuwsuur
ANP

Kabinet overweegt nu al extra maatregelen

Deze week waarschuwde premier Mark Rutte voor extra maatregelen als de besmettingscijfers de komende weken niet zouden verbeteren. Maar waarschijnlijk worden dinsdag al aanscherpingen bekendgemaakt. Er is morgen een extra kabinetsoverleg vanwege het stijgend aantal coronagevallen. Het RIVM meldde vandaag 9182 nieuwe bevestigde besmettingen, bijna 2700 meer dan een week eerder.

Vermoedelijk overleggen het kabinet en deskundigen morgen over het opnieuw sluiten van zogenoemde doorstroomlocaties, zoals musea en dierentuinen. Ook zouden maatregelen die de detailhandel treffen op tafel liggen. We kijken vooruit naar de komende dagen met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Waarom besloot het kabinet toch tot een corona-overleg?

Waarom het CDA de hoop vestigt op Hoekstra

Ook bespreken we met Nynke de ontwikkelingen bij het CDA. Donderdag gaf Hugo de Jonge vrij plotseling het lijsttrekkerschap op om zich volledig op zijn ministerschap te kunnen richten. Vrijdagavond was zijn opvolger alweer bekend: Wopke Hoekstra. Waarom gelooft het CDA dat Hoekstra de partij nu, met minder dan honderd dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, als beste kan aanvoeren?

Is Wopke Hoekstra partij voor Mark Rutte?

Burgemeester wil sociale dienstplicht voor jongeren

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal pleit na gesprekken met inwoners van probleemwijken in de stad voor een landelijke sociale dienstplicht voor alle jongeren van 18 jaar. In de stad braken twee weken geleden ernstige vuurwerkrellen uit. Sommige wijken waarin dat gebeurde bieden te weinig perspectief voor jongeren die er wonen, vinden lokale politici en buurtbewoners. Nieuwsuur bezoekt twee van die wijken en spreekt met de burgemeester.

Burgemeester pleit na vuurwerkrellen voor sociale dienstplicht voor 18-jarigen

Hoe slaan ondernemers zich door de tweede golf?

De kerstperiode is voor veel bedrijven normaal gesproken een toptijd. En ook dit jaar is het regelmatig (te) druk in binnensteden. Maar door de coronamaatregelen zijn het voor veel bedrijven, zeker voor horecazaken, toch erg lastige maanden. We gaan daarom weer langs bij ondernemers in het centrum van Zwolle.

In Zwolle lijkt alleen de boekenwinkel te profiteren van de drukte

STER reclame