ANP

De uitzending van 9 december: Coronadebat en extra steunmaatregelen / EMA positief over Pfizer-vaccin / De Orbánisatie van Slovenië én de brexit

3,7 miljard euro extra steun en coronadebat

Het kabinet trekt 3,7 miljard euro extra uit voor nieuwe steunmaatregelen voor getroffen sectoren. Dat moet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen. Ook gaan er binnenkort proefprojecten van start die evenementen weer op gang moeten helpen. Sneltesten spelen daarbij een cruciale rol. Gaan die experimenten voldoende perspectief bieden? We gaan langs bij ondernemers.

En de Tweede Kamer sprak vandaag over de corona-aanpak. We doen verslag van het debat. Politiek verslaggever Arjan Noorlander praat ons verder bij.

Biedt extra steun en proefprojecten getroffen sectoren een perspectief?

Wanneer keurt het EMA de vaccins goed?

Alle ogen zijn dezer dagen gericht op het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Dat moet onder een verhoogde tijdsdruk oordelen over de kwaliteit en veiligheid van coronavaccins. Dit alles onder leiding van een nieuwe directeur. Vanavond een uitgebreid interview met EMA-directeur Emer Cooke.

Europees agentschap zeer optimistisch over Pfizer-vaccin

De Orbánisatie van Slovenië én de brexit

Er ligt een compromis op tafel met Polen en Hongarije over de Europese begroting. Wat er in het compromis staat, is nog niet bekend, maar de twee landen zouden hun veto over de begroting willen intrekken als het wordt geaccepteerd. Correspondenten Tim de Wit (Londen) en Sander van Hoorn (Brussel) praten ons bij.

Ook kijken we naar Slovenië, waar Europa-correspondent Saskia Dekkers is. Ze maakt een portret van een land dat zich steeds meer aansluit bij het Hongarije van premier Viktor Orbán.

En nog meer EU: de Britse premier Boris Johnson is naar Brussel gekomen voor overleg over de vastgelopen onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Tim de Wit en Sander van Hoorn over hoofdpijndossiers in Brussel
Is Slovenië aan het Orbániseren?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl