Premier Rutte en minister De Jonge bij een eerdere persconferentie

De uitzending van 8 december: Coronaregels rond Kerst / Kunstenaars voor de klas / Airbnb naar de beurs

Nieuwe coronapersconferentie

Het aantal bezoekers dat mensen thuis mogen ontvangen tijdens de Kerstdagen, blijft maximaal drie per dag. Dat bevestigen Haagse bronnen. Vanavond zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid daar meer over zeggen op hun persconferentie. Het kabinet vindt de besmettingscijfers te hoog om de maatregelen flink te versoepelen.

Om 19.00 uur vanavond licht het kabinet toe wat de precieze regels zijn voor de komende weken. We bespreken de persconferentie met Arjan Noorlander. Te gast is Esther Metting, epidemioloog en gedragswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Met Kerst niet meer dan drie gasten aan tafel

Kunstenaars vervangen leraren

Er is een tekort aan leraren en er zijn voldoende kunstenaars. Eén en één is twee, dacht een bureautje. Als er leraren uitvallen, bijvoorbeeld omdat ze een dagje ziek zijn of een coronatest moeten doen, kunnen zij een kunstenaar regelen die een klas vol leerlingen overneemt, zodat de leerlingen niet naar huis worden gestuurd.

We gaan onder meer langs bij een school in de Bijlmer. Ook daar is een tekort aan leraren. De werkdruk is er zo hoog dat de school ervoor heeft gekozen om één dag per week in alle klassen een kunstenaar in te zetten.

Bekijk hieronder vast een fragment van de reportage.

Airbnb naar de beurs

Wat ooit begon als sympathiek initiatief om je huis een weekendje te verhuren als je er toch niet was, groeide uit tot een gigantische wereldspeler die de huizenmarkt in grote steden beheerst. Airbnb gaat deze week naar de beurs. Het bedrijf wordt inmiddels gewaardeerd op maximaal 42 miljard dollar.

Het bedrijf maakte nog nooit winst en nam onlangs nog afscheid van een kwart van het personeel. Toch lijken beleggers watertandend af te wachten op de komst van het bedrijf op de beurs. We bespreken het vanavond met econoom Mathijs Bouman

Airbnb gaat naar de beurs

Advertentie via Ster.nl