Nieuwsuur
NOS

Kort geding: ouders eisen strengere maatregelen op scholen

De stichting Protect Everybody, die samenwerkt met verschillende actiegroepen waaronder Containment Nu, wil via de rechter afdwingen dat de overheid aanvullende maatregelen op scholen neemt zoals ook in andere Europese landen gelden. De leerplicht moet worden opgeschort zolang er corona heerst. Morgen is de rechtszaak. Te gast is de advocaat van de actiegroepen Marijn Kingma.

Bezorgde ouders willen strengere maatregelen op scholen

Vaccins beschikbaar, hoe dan verder?

Als alles meezit, worden rond 4 januari de eerste mensen in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat laat minister De Jonge weten in reactie op het bericht dat het Europees medicijnagentschap EMA is begonnen met de beoordeling van de eerste coronavaccins. "Het vaccin is binnen handbereik en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe fase", zegt de minister van Volksgezondheid. Maar hoe krijgt Nederland de vaccinatie op grote schaal georganiseerd?

Vaccins beschikbaar, maar hoe dan verder?

Opkoopregeling boeren (te) populair

Een groot deel van de kalverboeren in Gelderland heeft zich gemeld voor een opkoopregeling. Zij zijn bereid te stoppen als de provincie hun bedrijf opkoopt. Gelderland heeft twintig miljoen euro uitgetrokken om de stikstofuitstoot door kalverboeren op de Veluwe te verminderen. Dat bedrag is te laag om alle geïnteresseerde boeren uit te kopen. Is dit een voorbode voor de landelijke stoppersregeling, waar honderden miljoenen voor zijn uitgetrokken?

Opkoopregeling boeren (te) populair

STER reclame