Een toestel van KLM landt op de Polderbaan van luchthaven Schiphol.

De uitzending van 31 oktober: Minister bereid steun KLM te stoppen / Democraten hopen Pennsylvania terug te winnen / Vijf naar na aanscherping Wajong

Hoekstra bereid om staatssteun KLM te stoppen

Minister Wopke Hoekstra van Financiën is bereid de miljardensteun aan KLM te stoppen als niet alle vakbonden bereid zijn om de komende vijf jaar loon in te leveren. Dat is de looptijd van het steunpakket. Vijf bonden zijn akkoord, maar pilotenvakbond VNV en vakbond FNV zetten de hakken in het zand. Zij willen voor de komende twee jaar wel inleveren, maar willen daarna opnieuw om tafel.

Joost van Doesburg van FNV is vanavond te gast, hij vertegenwoordigt het grond- en cabinepersoneel. Ook huiseconoom Mathijs Bouman is te gast.

Minister Hoekstra bereid om staatssteun KLM te stoppen

Winnen de Democraten Pennsylvania terug?

Donald Trump en Joe Biden halen in de laatste dagen voor de presidentsverkiezingen nog alles uit de kast om kiezers in de staat Pennsylvania hun kant op te krijgen. Trump spreekt vandaag op vier plekken zijn kiezers toe en voor Biden staan vandaag twee drive-in rally's op het programma.

De Democraten hopen met Biden een kandidaat te hebben die beter aansluiting vindt bij de lagere middenklasse in Pennsylvania, want dat is waar het vier jaar geleden fout ging voor ze. Op plekken als Erie County bijvoorbeeld, in het uiterste hoekje van industriestaat. Het stemde van oudsher Democratisch, tot vier jaar geleden.

Democraten hopen met Biden Pennsylvania weer terug te winnen

Vijf jaar 'nieuwe' Wajong: hoe heeft het uitgepakt?

Vijf jaar geleden ging de Wajong - de uitkering voor jonggehandicapten - rigoureus op de schop. De regels werden aangescherpt om zo meer meer jongeren met een ernstige aandoening aan het werk te krijgen. Zelfs jongeren met autisme of down komen niet meer automatisch in aanmerking voor een uitkering.

Vijf jaar terug volgde Nieuwsuur jonggehandicapten in hun zoektocht naar werk. Hoe is het hen vergaan? We zoeken ze weer op.

Vijf jaar na aanscherpen Wajong: 'Dit plan heeft slecht uitgepakt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl