Een van de opgepakte demonstranten in Den Haag

De uitzending van 15 oktober: Agressie op het Binnenhof / Opmerkelijke stap Twitter en Facebook? / Goede doelen geraakt door coronacrisis / Schade van de Tweede Golf

Arib wil actie tegen demonstranten

Er wordt de afgelopen tijd veel gedemonstreerd bij het gebouw van de Tweede Kamer tegen de coronamaatregelen. Khadija Arib, de voorzitter van de Kamer, maakt zich daar zorgen over en wil actie. Want politici worden belaagd en er ontstaan onveilige situaties, schrijft ze in een brief aan de burgemeester van Den Haag. Politici moesten zelfs naar buiten worden begeleid. Ze vraagt de burgemeester of demonstraties vanaf nu verplaatst kunnen worden. Arib is te gast.

Samen tegen corona is steeds vaker: samen tegen politici, pers en politie

Twitter en Facebook beperken verspreiding bericht zoon Biden

Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen die moeten voorkomen dat een bericht van de tabloid The New York Post over Joe Biden en zijn zoon Hunter snel kan worden verspreid. De krant claimt e-mails in handen te hebben die erop duiden dat Joe Biden in 2015, toen hij vicepresident was, een ontmoeting had met een partner van het gasbedrijf waarvoor Hunter werkte. We praten erover met verslaggever Rudy Bouma.

Opmerkelijke stap Twitter en Facebook?

Ook goede doelen geraakt door coronacrisis

Bijna twee derde van de goede doelen-organisaties zag hun inkomsten tussen januari en september dalen, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit en goede doelen-toezichthouder CBF. Ze lopen miljoenen mis. Veel goede doelen zijn afhankelijk van steun van bedrijven. Als die bedrijven in financieel zwaar weer zitten, droogt de geldstroom op.

Goede doelen geraakt door coronacrisis

De schade van de tweede golf

Alle horeca weer dicht, voor vier weken en misschien langer. Gaan ze het redden met koersverleggen? En wat gaat de tweede golf voor de werkeloosheid betekenen? Te gast is econoom Mathijs Bouman.

Dit is de te verwachten schade van de tweede golf

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl