Nieuwsuur
ANP

Debat over coronavirus

De Tweede Kamer heeft deze ochtend een technische briefing gekregen en debatteert verder over het coronavirus. We bespreken de reacties op de maatregelen die gisteren zijn aangekondigd.

We kijken ook voorbij de tweede golf, nog verder de toekomst in. Hoe moeten we nu verder? En wat moet er gebeuren om een derde golf te voorkomen? Veldepidemioloog Arnold Bosman praat erover in de studio.

'Rutte trok in het boetekleed aan voor de afgelopen weken'

Corona bestrijden met data

Naast de dagelijkse besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers is er veel meer data die ingezet kan worden om de pandemie te lijf te gaan. We spreken twee deskundigen die toelichten hoe data uit het openbaar vervoer, de snelweg, het gebruik van wifi en uit het riool ons kan helpen om het coronavirus te bestrijden. Zij pleiten voor een beter gebruik van beschikbare gegevens.

'Meter vaker het rioolwater in strijd tegen corona'

Wat doen winkels nu ze in de avond geen drank mogen verkopen?

Na 20.00 uur mag er geen alcohol meer worden verkocht. Hoe gaan winkels om met de nieuwe maatregelen? En wat betekent de maatregelen voor het gedrag van mensen? We bezoeken een supermarktketen die besloot om de komende weken om 20.00 uur dicht te gaan. En we kijken hoe het in de avondwinkels gaat, waar mensen vaak snel nog iets te drinken halen als de horeca sluit.

'Wij spannen een lang lint voor het pad met het bier'

De strijd om de kiezers in Amerikaanse voorsteden

De strijd om de Amerikaanse kiezer speelt zich voor een groot deel af in de voorsteden, de suburbs. Daar wonen kiezers die nog wel eens van partij wisselen. Donald Trump roept al maanden dat er chaos ontstaat in suburbs, als Biden de verkiezingen wint, ook vannacht weer. Maar werkt die boodschap ook?

Nieuwsuur reist deze weken van Florida naar Washington. Vanavond zijn we in de omgeving van Atlanta, in 'swing state' Georgia.

De strijd om de kiezer in Amerikaanse voorsteden

STER reclame