Nieuwsuur
Nieuwsuur

Coronadebat in Tweede Kamer

IDe oppositie in de Tweede Kamer heeft in het debat van vanavond geen goed woord over voor de recente aanpak van de coronacrisis door het kabinet. PVV, SP, GroenLinks en PvdA vinden het onbegrijpelijk dat we niet klaar zijn voor de tweede golf, die nu lijkt te zijn begonnen.

Het gaat in het debat ook over de mondkapjesrichtlijn van het RIVM voor de ouderenzorg. Nieuwsuur publiceerde afgelopen week dat een belangrijk advies uit die richtlijn in stilte is ingetrokken. Daarnaast werd altijd beweerd dat de richtlijnen alleen gebaseerd waren op medisch advies en veiligheid, maar nu blijkt dat schaarste ook een rol speelde.

Ziekenhuisbestuurder Ernst Kuipers van het Erasmus MC schuift aan in de studio en vertelt over de oplopende besmettingen.

Versloskundigen gefrustreerd door zwangerschapscoaches

Steeds vaker zijn doula's, een soort bevallings- en zwangerschapschoaches, aanwezig bij bevallingen. Die extra aandacht is soms fijn voor de (aanstaande) ouders, maar leidt tot frustratie bij zorgverleners.

Doula's bemoeien zich namelijk soms ook met de medische kant van de bevalling. Dat mogen ze niet, want ze zijn er niet voor opgeleid. Dat zeggen tientallen Nederlandse verloskundigen en gynaecologen tegen Nieuwsuur en NRC, en wordt herkend door de beroepsorganisaties voor verloskundigen en gynaecologen.

Strijd in de verloskamer

Leesvaardigheid Nederlandse kinderen holt achteruit

De leesvaardigheid van Nederlandse kinderen holt achteruit. Daarvoor waarschuwen deskundigen die morgen in de Tweede Kamer komen spreken over het onderwerp, bij een 'rondetafelgesprek'. Wat gaat er mis, en wat kan er beter? We zoeken het antwoord op basisschool de Windwijzer in Almere.

Zorgen over leesvaardigheid kinderen

STER reclame