Nieuwsuur
EPA

Loekasjenko en Poetin praten in Sotsji

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko spreekt vandaag zijn Russische collega Vladimir Poetin in Sotsji aan de Zwarte Zee. Ook gaan Russische militairen naar het buurland voor gezamenlijke oefeningen. In Wit-Rusland zijn er al wekenlang anti-Loekasjenko-protesten aan de gang. De president ligt zwaar onder vuur.

Oud-NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer, tegenwoordig voorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), is vanavond te gast. Met hem spreken we over Poetin, die Loekasjenko in het zadel kan houden of niet, en wat het Westen tegen de Russische president kan beginnen.

'Europa is verslaafd geraakt aan Amerikaans leiderschap, en zit nu zonder'

1300 nieuwe positieve testen

De afgelopen 24 uur zijn 1300 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni, toen de testcapaciteit sterk werd uitgebreid.

De burgemeesters van de Veiligheidsregio's bespraken vandaag de corona-ontwikkelingen. Wordt het tijd voor extra maatregelen of een ander testbeleid? Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en de voorzitter van het Veiligheidsberaad, is te gast.

'Ga selectief groepen voorrang geven bij coronatesten'

Plotseling ontslagen door de coronacrisis

Wat begon als een gezondheidscrisis is voor velen inmiddels ook een economische crisis geworden. Veel werknemers die dachten dat ze werkzekerheid hadden maar in de 'verkeerde' branche werkten, zijn opeens op straat komen te staan. Hun toekomst is door de coronacrisis van de één op de andere dag op losse schroeven komen te staan.

Plotseling ontslagen door de coronacrisis

STER reclame