Reuters

De uitzending van 6 september: Opnieuw protesten in Wit-Rusland / De dilemma's bij een erfelijke ziekte / Onverwachte natuur in de stad

Protesten in Wit-Rusland

Opnieuw wordt er in Wit-Rusland massaal geprotesteerd tegen president Aleksandr Loekasjenko. Vorige maand werd hij na vermoedelijk grootscheepse fraude uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. De betogers willen dat gevangenen worden vrijgelaten, dat de politie wordt vervolgd en dat er nieuwe verkiezingen worden georganiseerd.

Vanavond het laatste nieuws. Te gast is journalist Michiel Driebergen, net terug uit Misk. En we spreken een ondernemer in Wit-Rusland die de oppositie financieel steunt en te maken kreeg met invallen in zijn bedrijf.

'Voor de politie is er geen weg terug, maar ook niet voor de betogers'

De dilemma's bij een erfelijke ziekte

Wat zou jij doen als je erachter komt dat er een erfelijke ziekte in jouw familie voorkomt? Laat je je testen of juist niet? Het blijkt dat meer dan de helft van de mensen afziet van een onderzoek. Dat leidt tot spanningen binnen families, en zorgen bij erfelijkheidsartsen. Leden van verschillende families vertellen over de keuze om zich wel of niet te laten testen.

'Ik laat het liever in het ongewisse dan dat ik me laat testen'

Onverwachte natuur in de stad

Stadsnatuur fleurt je buurt op, maar helpt ook tegen hitte en droogte en zorgt voor biodiversiteit. Een daktuin of een stuk braakliggend terrein bieden volop kansen voor flora en fauna.

In de uitzending het laatste deel van onze serie Verborgen Natuurparels, over bijzondere natuur op onverwachte plekken.

Natuurparels in je daktuin of op braakliggend terrein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl