Nieuwsuur
ANP

Hoe kan het testen beter, volgens de GGD?

De GGD's krijgen momenteel veel kritiek te verduren, onder meer over de manier waarop ze worden aangestuurd in de coronacrisis en de snelheid waarop ze hun testcapaciteit opschalen. Kan hun aanpak beter, en hoe? André Rouvoet, die vorige maand aantrad als voorzitter van de koepel van GGD's, GGD-GHOR, komt erover praten.

'Er zit een grens aan nut ophogen testcapaciteit'

Wie krijgen de miljarden van Wopke en Wiebes?

Het werd vorig jaar met veel bombarie aangekondigd: het Wopke-Wiebes-fonds. De tientallen miljarden geleende euro's moesten onze economie aanjagen door te investeren in projecten waar we in de toekomst misschien geld mee kunnen verdienen.

Het fonds leek er even niet te komen door de coronacrisis, maar het wordt maandag toch nog gepresenteerd - zij het in omvang wat afgeslankt - onder de naam Nationaal Groeifonds. Nieuwsuur spreekt mensen die vinden dat de miljarden in hún idee gestoken moeten worden.

Wie krijgen de miljarden uit het Wopke-Wiebes-fonds?

Haast menselijke honden

Is het een hond of is het een mens? Die vraag bekruipt je bij het zien van de hondenfoto's van William Wegman. Zogenaamde Weimaraner honden - dat zijn jachthonden - zijn voor de Amerikaanse kunstenaar zijn muze.

Fotomuseum Den Haag presenteert vanaf dit weekend een overzicht van Wegmans' oeuvre. In de uitzending een reportage.

Honden als muze van een kunstenaar

STER reclame