Nieuwsuur

GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af

Hoe kon het zo ver komen dat de GGD's in Amsterdam en Rotterdam geen contacten van met corona besmette personen meer nabellen? Door het grote aantal besmettingen zijn er onvoldoende medewerkers beschikbaar om de bron- en contactonderzoeken goed uit te voeren. Ook landelijk lopen de GGD's tegen de grenzen van hun capaciteit aan.

GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen contactonderzoek af

Oud-RIVM-directeur over aanpak coronavirus

Oud-directeur Roel Coutinho van het RIVM is kritisch op de Nederlandse aanpak van het coronavirus. De microbioloog vindt dat premier Mark Rutte het probleem goed schetst, maar dat er te veel nadruk wordt gelegd op het 'samen oplossen' en dat de verantwoordelijkheid te veel bij de bevolking wordt gelegd.

OUD-RIVM-directeur Coutinho: mondkapjesplicht landelijk invoeren

Hoe gaan andere landen op vakantie?

Vakantie vieren, dat gaat dit jaar wereldwijd anders dan voorgaande jaren. Wij volgden de afgelopen tijd twaalf mensen uit verschillende landen om te zien hoe zij de pandemie ervaren. Deze twaalf locals hebben ieder te maken met heel erg verschillende situaties.

We spraken met reisorganisator Babak Aliabadi uit Iran, die drie dagen ging kamperen in eigen land. Ook spreken we we Andrey Tkachov, een fitness-coach uit Wit-Rusland, over zijn vakantie naar Turkije. De Braziliaanse Carmino Nardachionne jr. vertelt hoe het er in Brazilië aan toe gaat. "We zijn het uitstellen zat."

Van Japan tot aan Iran: vakantie vieren gaat dit jaar net even anders

STER reclame