Nieuwsuur
ANP

Coronavaccin: wat is de stand van zaken?

Wereldwijd zijn er vele coronavaccins in ontwikkeling. Een klein deel daarvan wordt op dit moment op mensen getest, de rest zit nog in fase van laboratoriumtests en dierproeven. Nieuwsuur zet vanavond de mondiale stand van zaken op een rij. Ook spreken we in de studio met Hanneke Schuitemaker, hoofd virale vaccins bij Janssen Vaccines in Leiden, over het vaccin dat Janssen aan het ontwikkelen is.

Ook Nederlanders kunnen straks meedoen aan vaccinproef

Macron worstelt zich naar einde ambtstermijn

De Franse president Macron gaat de laatste twee jaar van zijn ambtstermijn in. Hij heeft het zelf al over zijn 'regering van 600 dagen': de duur tot de presidentsverkiezingen in 2022. Die tijd heeft hij nog om te regeren én om kans te maken op een herverkiezing. Dat probeert hij met een nieuwe stijl, met een nieuwe premier, en met nieuwe doelstellingen. Of het gaat lukken, zal moeten blijken. Macrons populariteit kreeg de afgelopen jaren een flinke knauw.

Nieuwe stijl, nieuwe premier en nieuwe doelen

Kwetsbare Nederlanders door corona aan huis gekluisterd

Veel mensen met een beperking en chronisch zieken zijn door corona nog altijd aan huis gekluisterd, volgens belangenorganisatie Iederin. Directeur Illya Soffer is te gast. Zij is gevraagd mee te helpen de aanpak van de eerste coronagolf te evalueren, maar ze vindt dat de overheid eerst de corona-maatregelen beter moet handhaven om de publieke ruimte veiliger te maken voor kwetsbaren.

'Ik heb de indruk dat er geen 1,5 meter-samenleving meer bestaat'

STER reclame