De uitzending van 17 juni: Pleidooi voor minimum ticketprijs / Nieuwe uitbraak in China / Zorgen over verschillen tussen scholen

Pleidooi voor minimumprijs voor vliegtickets

Voor een prikkie met het vliegtuig naar Barcelona. D66 en ChristenUnie willen daar eigenlijk vanaf. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets; die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen.

Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Steeds meer partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat er straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol.

Hoe kijken de prijsvechters zelf naar het pleidooi? We spreken onder anderen met Ryanair-topman Michael O'Leary.

'Minimumprijs voor vliegtickets is knettergek idee'

Nieuwe uitbraak in China

In de Chinese hoofdstad Peking zijn de afgelopen dagen tientallen coronabesmettingen vastgesteld. De stad neemt strenge maatregelen in een poging deze nieuwe uitbraak in te dammen. Zo zijn bepaalde wijken in quarantaine geplaatst en zijn alle lagere en middelbare scholen weer gesloten.

Is dit het begin van een tweede golf in China of blijft het een lokale haard? En hoeveel zorgen moeten we ons in Nederland maken over een tweede golf? We spreken met correspondent Garrie van Pinxteren. Te gast is epidemioloog Frits Rosendaal.

Moeten we ook in Nederland rekening houden met grote nieuwe uitbraak?

Zorgen over verschillen tussen scholen door corona

Sommige scholieren hebben vanwege corona weinig toetsen, anderen hebben juist volgepakte toetsweken. Sommige scholen laten leerlingen nu makkelijker overgaan, andere niet.

Ouders maken zich zorgen over de verschillen, zegt de Stichting Ouders en Onderwijs op basis van een verkennend onderzoek naar het onderwijs in coronatijd. De voorzitter van de VO-raad, Paul Rosenmöller, reageert in de studio.

Zorgen over groeiende verschillen tussen middelbare scholen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl