De uitzending van 12 juni: Kritiek op corona-app / Coronabrandhaard Zuid-Amerika / Hoe doorstaat de NS de crisis? / Nederland koopt vaccins

Hoe staat het met de corona-app?

In april was er veel te doen over de ontwikkeling van een corona-app. Er was kritiek, onder meer vanwege de snelheid waarmee de app er moest komen. Hoe staat het er nu voor? Verslaggever Rudy Bouma schuift aan in de studio.

Experts twijfelen over meerwaarde corona-app

Nederland koopt vaccins

Nederland legt samen met Frankrijk, Duitsland en Italië geld op tafel voor een coronavaccin waar op dit moment nog aan wordt gewerkt. We spreken erover met politiek duider Arjan Noorlander.

Brussel geïrriteerd over vaccin-deal Nederland

Coronabrandhaard Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is op dit moment het zwaarst getroffen coronacontinent ter wereld. Correspondent Marc Bessems spreekt met Chilenen over de protesten daar en de onderhuidse spanning die er heerst. Ook bespreekt hij in de uitzending de gehele situatie in Zuid-Amerika.

Corona slaat nu het hardst toe in Zuid-Amerika

Hoe doorstaat de NS de crisis?

Tot zeker 2035 mag de NS treinen laten rijden op de belangrijkste Nederlandse spoorlijnen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de vervoersconcessie voor dit hoofdrailnet weer gegund aan de Nederlandse Spoorwegen.

De komende jaren zal het bedrijf veranderen. De NS verwacht miljarden omzetverlies doordat het door de corona-regels minder reizigers kan vervoeren. Bovendien blijven mensen naar verwachting meer thuis werken en kiezen ze voorlopig vaker voor de auto, fiets of e-bike.

Om financieel gezond te blijven heeft het spoorbedrijf staatssteun nodig, zei de financieel directeur onlangs. Maar het bedrijf moet zelf ook besparen en zich op andere manieren aanpassen aan de nieuwe situatie. We spreken erover met NS-topman Roger van Boxtel.

'Nederland is een klein, intensief land met NS als grote, goede speler'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl