De uitzending van 4 juni: Spannende dag voor cultuurinstellingen / Nog een crisis: de droogte / Wordt racisme-protest gehoord in Den Haag?

Spannende dag voor cultuurinstellingen

De Raad voor Cultuur geeft vandaag haar advies over 115 cultuurinstellingen, van podiumkunsten tot orkesten tot festivals, of ze rijkssubsidie ontvangen de komende vier jaar of niet. De minister neemt dit advies op Prinsjesdag in grote lijnen over. We spreken de winnaars en verliezers.

Spannende dag voor cultuurinstellingen

App-ruzie op hoog niveau

Burgemeester Halsema van Amsterdam voelde zich afgelopen maandag door minister Grapperhaus van Justitie in de kou gezet. Dat blijkt uit het appverkeer tussen de twee politici naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie op de Dam. Ze ruzieden over de vraag of er wel of geen ruggespraak had plaatsgevonden over het besluit om niet in te grijpen.

In de Tweede Kamer leidden de appjes tot een felle botsing tussen PVV-leider Wilders en GroenLinks-voorman Klaver. We spreken erover met politiek duider Arjan Noorlander.

App-ruzie op hoog niveau

Nog een crisis: de droogte

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat maakt uit een bestaand potje 100 miljoen euro extra vrij voor de bestrijding van droogte. Het totaal dat het Rijk, de waterschappen en de provincies de komende jaren uittrekken voor de droogteaanpak komt daarmee op 800 miljoen euro.

De natuur en de landbouw ondervinden, zeker in Zuid- en Oost-Nederland, door het veranderende klimaat én door beleid steeds meer problemen van de droogte. Het is voor het derde jaar op rij extreem droog. We spreken met de minister en met deskundigen die vinden dat de droogteaanpak veel eerder speerpunt had moeten worden van het Nederlandse waterbeleid.

Extra 100 miljoen tegen droogte, maar 'droogteaanpak komt decennia te laat'

Wordt racisme-protest gehoord in Den Haag?

De protesten de afgelopen dagen tegen racisme werden overschaduwd door de discussie of demonstraties en het laten doorgaan ervan wel verstandig is in coronatijd. Maar wat drijft de demonstranten precies? En wordt hun anti-racisme boodschap gehoord in Den Haag?

Zij demonstreerden nooit eerder tegen racisme, nu wel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl