EPA

De uitzending van 22 mei: Oppositie in coronatijd / Waarom de een wel en de ander niet ziek wordt / Rust door corona / 'Zorg anders verdelen' / 1,5 meter-regel wel nodig?

Oppositie voeren in tijden van corona

Hoe voer je als partij oppositie tegen Mark Rutte en zijn kabinet? De VVD van Rutte staat in elke peiling boven de 40 zetels. Hoe opereren politici als Jesse Klaver (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Lilian Marijnissen (SP) en Geert Wilders (PVV) in deze coronatijd? Onze Haagse redactie zoekt het uit.

Hoe voer je in tijden van crisis oppositie tegen het kabinet?

Waarom wordt de één wel en de ander niet ziek?

Iedereen kan besmet raken met het coronavirus, maar niet iedereen zal dezelfde klachten ervaren. Hoe kan dit? Waarom wordt de één heel ziek en heeft de ander alleen last van een hoestje? We kijken onder andere naar een koor in het Gelderse Heerde, waar sommige leden wel corona wel kregen en anderen niet.

Waarom wordt de één ernstig ziek en de ander niet?

Blij met rust door coronacrisis

De coronacrisis heeft alles in Nederland behoorlijk stilgelegd. En sommige mensen vinden dat heerlijk: geen drukte, geen vliegtuigen, weinig mensen op straat. Hoe kijkt deze groep aan tegen de aankomende versoepelingen?

Sommigen zijn juist blij met alle coronabeperkingen

'Bij de volgende piek zorg anders verdelen'

Doordat de reguliere zorg sterk in de verdringing raakte toen ziekenhuizen capaciteit moesten vrijmaken voor coronapatiënten, zijn mogelijk honderdduizenden levensjaren verloren gegaan. Bij een eventuele tweede piek van besmettingen moet de corona-zorg anders over ziekenhuizen worden verdeeld, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Hij is te gast.

'Het coronavirus is niet weg, de curve helemaal platslaan is een illusie'

Is 1,5 meter afstand houden in de buitenlucht wel nodig?

Na weken van veel binnen zitten wordt het voor mensen moeilijker zich aan de regels te houden. De veiligheidsregio's maken zich zorgen hoe ze de toenemende drukte in goede banen kunnen leiden. Ondertussen komt er uit nieuw onderzoek een opmerkelijk beeld naar voren: de kans op besmetting in de buitenlucht blijkt erg klein. Is 1,5 meter afstand houden eigenlijk wel nodig? We spreken epidemioloog Patricia Bruijning.

'Buiten is kans op besmetting klein, maar ga niet met elkaar picknicken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl