Nieuwsuur
Nieuwsuur

Reizen na corona

Als er weer gereisd gaat worden, zal dat waarschijnlijk wel op een andere manier gebeuren. Het massale vliegen zoals het de afgelopen jaren ging, lijkt voorlopig voorbij. Toch is de kans groot dat er wel weer gevlogen gaat worden. Hoe gaat dat eruit zien en welke risico's zijn er? We spreken met wetenschappers en verschillende mensen uit de reiswereld.

'Ik maak me zorgen dat we door dit virus geïsoleerder raken'

De (on)betrouwbaarheid van sneltests

Touroperator Corendon biedt vakantiegangers een sneltest die moet aantonen of zij besmet zijn geweest met het coronavirus. Maar die test is volgens het RIVM en andere deskundigen onbetrouwbaar. Over de zin en onzin van zelf- en sneltests spreken we arts-viroloog Anne Wensing.

'Veel tests hebben niet de kwaliteit waar we in de zorg iets aan hebben'

Kamerdebat op 1,5 meter afstand, hoe werkt dat?

De Tweede Kamer wil vanaf volgende week weer meer debatten gaan voeren. Hoe gaat ze dat doen met de 1,5 meter afstand en zijn alle Kamerleden weer welkom? Kamervoorzitter Khadija Arib geeft Nieuwsuur een rondleiding door het Kamergebouw en vertelt over de plannen die zijn bedacht om het debatteren weer mogelijk te maken.

Ook blikken we vanavond alvast vooruit op het debat van morgen over het bombardement op de Iraakse plaats Hawija. Daarbij vielen in 2015 70 burgerdoden. Hoe lastig wordt dit debat voor minister van Defensie Ank Bijleveld? Ze moet zich voor de vierde keer verantwoorden over de kwestie.

Corona in de Kamer: debatteren in groepjes en vergaderen in de kelder

STER reclame