Boris Johnson

De uitzending van 10 mei: VK blijft grotendeels in lockdown / Ondernemers Noord-Italië willen meer steun / Coronacrisis: 'Ramp met onzichtbaar verdriet'

Lockdown blijft in VK grotendeels gehandhaafd

De Britse premier Boris Johnson heeft op tv maatregelen aangekondigd voor een geleidelijke versoepeling van de restricties als gevolg van het coronavirus, maar tot 1 juni verandert er vrijwel niets. Hij benadrukte dat afstand houden heel belangrijk blijft en dat het 'waanzin' zou zijn om een tweede coronagolf toe te staan. We spreken erover met correspondent Tim de Wit.

'Na toespraak Johnson weten Britten nog niet waar ze aan toe zijn'

Ondernemers Noord-Italië willen meer steun

Italië, de derde economie van Europa, wordt hard geraakt door het coronavirus. Maar daar blijft het niet bij. Alles wijst erop dat de economie ook een flinke klap krijgt. Europa-correspondent Saskia Dekkers reisde door België, Frankrijk en Oostenrijk naar Noord-Italië, naar Vittorio Veneto. Daar eisen ondernemers steun en solidariteit.

Ondernemers in Noord-Italië eisen meer steun en solidariteit

In onderstaand artikel vertelt Dekkers hoe het is om te reizen en te werken in tijden van corona:

'Coronacrisis is ramp, maar we zien nauwelijks verdriet'

Wat doet de coronacrisis met onze samenleving? Volgens psychiater Berthold Gersons is wat er nu gebeurt te vergelijken met een ramp: er vallen slachtoffers, er is angst en in eerste instantie ervaren mensen een gevoel van saamhorigheid. Iets wat hij als trauma-expert ook zag gebeuren bij de Bijlmerramp en de ramp met de MH17. Maar één ding is nu anders: hij ziet nauwelijks verdriet.

'Coronacrisis is ramp, maar we zien nauwelijks verdriet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl