Een kapper bereidt zich voor op de heropening van zijn zaak
Aangepast

Kabinet wil van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’, kappers mogelijk open

Het kabinet wil de bevolking meer "perspectief" gaan bieden in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt een omslag gemaakt in de adviezen. Niet langer wordt benadrukt wat er allemaal niet kan, er zal worden gekeken naar wat juist wél kan.

Het kabinet wil nog steeds dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven en vanuit huis werken, maar minder dwingend dan tot nu toe. De nadruk komt te liggen op thuisblijven als je klachten hebt. Het kabinet wil dat woensdag op een persconferentie uiteen gaan zetten, zo melden bronnen rond het kabinet.

De afgelopen weken groeide de kritiek op de coronamaatregelen. Er zou te weinig perspectief worden geboden. Afgelopen vrijdag zei premier Rutte nog dat het nog te vroeg is om daarop vooruit te lopen. Maar gisteren is tijdens een extra overleg op het Catshuis toch besloten de blik te verleggen.

Kappers open?

Ook overweegt het kabinet contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten op korte termijn weer open te laten gaan. Daarnaast wordt voorzichtig bekeken of terrassen en strandtenten daarna ook weer kunnen openen. Maar grote evenementen en volle kroegen blijven echt uit den boze.

Een belangrijke voorwaarde bij het versoepelen is dat er voldoende getest kan worden op het coronavirus. Het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, verwacht dat er dan dagelijks bijna 30.000 testen uitgevoerd moeten worden. Het kabinet wil dat gaan halen.

Woensdag overlegt het kabinet over de maatregelen en hakt dan de knopen door.

Twee weken geleden publiceerden we al een video over hoe de nieuwe anderhalvemetersamenleving eruit kan gaan zien:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl