Nieuwsuur
Reuters

Coronavaccin stapje voor stapje dichterbij

Zolang er geen coronavaccin breed beschikbaar is, kunnen we waarschijnlijk niet terug naar een 'normale' samenleving. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er zeker 120 voorstellen voor vaccins. Op 26 april bevonden zeven kandidaten zich in de fase waarin proefpersonen het potentiële vaccin krijgen toegediend. In de uitzending de laatste stand van zaken rond de zoektocht naar hét vaccin.

'Voordat je iedereen kunt vaccineren zit je op zijn minst in 2021'

De propagandastrijd rond corona

Terwijl de wereld snakt naar een uitweg uit de coronacrisis, proberen de wereldgrootmachten China en de VS steeds openlijker elkaar de schuld van de pandemie in de schoenen te schuiven. Zijn dit slechts geopolitieke plagerijen, of zit er ook strategie achter? Te gast is China-deskundige Monika Sie.

'De strijd om het verhaal is een strijd om de macht'

Bevrijdingsdag was niet voor iedereen een feestdag

Terwijl de meeste Nederlanders op 5 mei 1945 feest vierden, treurden in Twente honderden mensen om familieleden die kort voor de bevrijding bij bombardementen waren omgekomen. Het centrum van het stadje Goor werd bijvoorbeeld volledig verwoest. Een tragische gebeurtenis waarover later nauwelijks is gesproken. We spreken met overlevenden van toen.

'Ik zag bommenwerpers die draaiden, dat had ik nog nooit gezien'

STER reclame