De uitzending van 22 april: Profiteert klimaat van corona? / Roep om versoepelen neemt toe / Wie draait op voor coronarekening? / Spanningen in banlieues

Coronacrisis goed nieuws voor klimaat of juist niet?

Wat nooit eerder lukte, krijgt het coronavirus voor elkaar: wereldwijd is de uitstoot van schadelijke gassen dramatisch gedaald. Voor het broeikasgas CO2 verwachten experts dit jaar zelfs de grootste daling ooit gemeten. Maar betekent dat ook goed nieuws voor het klimaat en de opwarming van de aarde?

Wordt het een groene of toch eerder een grijze herstart van de economie?

Roep om versoepelen neemt toe

Gisteren kondigde premier Rutte aan dat basisscholen binnenkort weer open gaan. Maar andere coronamaatregelen werden verlengd, terwijl veel mensen hunkeren naar versoepelingen. We gaan langs bij ondernemers in de binnenstad van Zwolle, die zich de afgelopen weken juist al hadden voorbereid op een anderhalvemetersamenleving.

'Op een gegeven moment trekken we het met z'n allen niet meer'

Kamerleden bijgepraat over coronacrisis

Jaap van Dissel van het RIVM informeerde de Tweede Kamer vanochtend over de laatste ontwikkelingen rond de coronacrisis. Op dit moment debatteren de Kamerleden met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid over de aanpak van het kabinet.

Vanavond in de uitzending het laatste nieuws uit Den Haag en duiding van politiek verslaggever Arjan Noorlander. En: waar zou de rekening van de miljarden kostende steunmaatregelen uiteindelijk terecht moeten komen? We vragen verschillende partijen naar hun visie.

'Laat rekening coronacrisis betalen door mensen die het breed hebben'

Corona in de Franse banlieues

Europacorrespondent Saskia Dekkers reist door Europese landen die geraakt zijn door de corona-uitbraak. Na een bezoek aan Essen en Antwerpen in België, en Mulhouse in Frankrijk, is ze nu in banlieue La Courneuve bij Parijs. De coronacrisis legt er de sociale verschillen pijnlijk bloot.

Spanningen in Parijse banlieue lopen op door corona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl