ANP

De uitzending van 21 april: Scholen weer open, meeste maatregelen verlengd / Nederland klaar voor grootschalig contactonderzoek?

Scholen weer open, meeste coronamaatregelen verlengd

Er komt een kleine versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De meeste beperkingen blijven in ieder geval tot 20 mei van kracht, vertelde premier Mark Rutte vanavond op een persconferentie na het crisisberaad van het kabinet. Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag. Te gast zijn Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en lid van het Outbreak Management Team (OMT), en Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging van Schoolleiders.

Scholen gaan weer open, meeste coronamaatregelen verlengd

We zochten met econoom Mathijs Bouman eerder uit hoe een anderhalvemetersamenleving vorm kan krijgen:

Is Nederland wel klaar voor uitgebreid contactonderzoek?

Menselijk contactonderzoek is essentieel bij het onder controle houden van het coronavirus. Zodra de maatregelen versoepeld zullen worden, zal daar volop op ingezet moeten worden. Een app zal hooguit ter ondersteuning dienen, maar het daadwerkelijke contactonderzoek moet gebeuren door de GGD's. In Duitsland maken ze hier nu al serieus werk van.

We spreken onder anderen met Sjaak de Gouw van de GGD. Te gast is Nieuwsuur-verslaggever Siebe Sietsma die in kaart brengt wat mogelijke problemen zullen zijn.

Grootschalig contactonderzoek nodig, maar wie moet dat gaan doen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl