De uitzending van 18 april: Chaos rond corona-apps / Zorgen over leerlingen / Haal je je demente moeder in huis?

Chaos rond de procedure voor corona-apps

Nog geen twee weken zitten er tussen de persconferentie van minister Hugo de Jonge en de "appathon" van dit weekend, waarin de effectiviteit en veiligheid van corona-apps door het publiek wordt beoordeeld. Volgende week wil het ministerie een winnaar kiezen. Het proces verloopt snel, maar allerminst vlekkeloos: sommige betrokken experts trekken hun handen ervan af, politici willen een hoorzitting, en app-ontwikkelaars zijn verbaasd over de voorlopige selectie.

'Corona-app is gedoemd te mislukken'

Zorgen over leerlingen in de achterstandswijken

Volgende week besluit het kabinet of de scholen gesloten blijven. Ondertussen doen duizenden leraren hun best om hun kinderen op afstand les te geven. Maar dan maakt het nogal wat uit of die kinderen allemaal thuis achter hun eigen computer zitten, geholpen door hoogopgeleide ouders die thuiswerken, of dat ze in een gezin wonen waar geen Nederlands gesproken wordt en waar geen of te weinig computers zijn. Hoe bereik je dan je leerlingen? We gaan op bezoek bij een basisschool in een van de achterstandswijken in Rotterdam-Zuid.

Juf Cynthia vreest voor haar leerlingen in achterstandswijken

Haal je je demente moeder uit angst voor corona in huis?

Inge Rathje heeft een demente en zeer hulpbehoevende moeder in een verpleeghuis. Ze heeft haar moeder uit angst voor een corona-besmetting nu in huis genomen. Nu blijkt dat er in het verpleeghuis inderdaad bewoners zijn besmet. Wat te doen? Haar moeder in huis houden of toch terugbrengen? Conny Helder, voorzitter van Actiz, de brancheorganisatie van verpleeghuizen, vindt het een enorm dilemma, maar benadrukt ook dat mensen niet voor niets in het verpleeghuis terecht komen. We spreken Inge Rathje en Conny Helder.

'Als ik haar terugbreng, jaag ik haar de dood in'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl