De productie van mondkapjes

De uitzending van 11 april: Nieuwe verdeelsleutel voor beschermingsmiddelen / Psychische druk op de IC / Steun bij Vlaamse dichters

Nieuwe verdeelsleutel voor beschermingsmiddelen in zorg

Er komt een nieuwe verdeelsleutel waarmee beschermingsmiddelen als mondkapjes over de verschillende sectoren in de zorg worden verdeeld. De nieuwe verdeling is met name afgestemd op het risico besmet te raken bij de behandeling van een coronapatiënt. We spreken erover met Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid van GGD Nederland.

Nieuwe verdeelsleutel voor beschermingsmiddelen in de zorg

Psychische druk op de IC

De impact van de Intensive Care voor patiënten is enorm. Maar ook artsen en verplegend personeel, die normaal gesproken niet op de IC werken, ervaren een enorme psychische druk. Hoe gaan ze om met alle ellende die ze meemaken? Ziekenhuizen hebben al hulplijnen opgezet en zorgen voor nazorg. Vanavond een reportage.

Geestelijke bijstand in het ziekenhuis

Gedwongen eenzaamheid: steun bij dichters

En in deze tijden van crisis kijken we naar de lessen en inzichten over de grens. Vandaag de Belgische lessen over eenzaamheid. Het inititiatief 'Dichters van Wacht' zorgt in België voor troost en houvast. Vlamingen kunnen elke avond met een dichter bellen. Schrijver Hugo Camps vertelt over de gedwongen eenzaamheid.

Literaire troost in België

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl