De uitzending van 7 april: EU praat over coronahulp / Voorwaarden voor versoepelen coronamaatregelen / Extra geld voor lokale media

Financiële steun aan Europese landen

In de Tweede Kamer wordt gedebatteerd over de steun aan Europese landen die zijn getroffen door de coronacrisis. Minister Hoekstra van Financiën overlegt daarna met zijn Europese collega's over hoe ze het beste hulp kunnen bieden aan de zwaar getroffen economieën in het zuiden van Europa. Vooral Italië, Spanje en Portugal hebben hulp nodig.

We spreken met EU-correspondent Sander van Hoorn en econoom Mathijs Bouman.

Nederland verzet zich tegen eurobonds

De voorwaarden voor het versoepelen van coronamaatregelen

Er moet worden gewacht met het versoepelen van anti-coronamaatregelen tot aan een aantal specifieke voorwaarden is voldaan. Dat adviseert het zogenoemde Outbreak Management Team van het RIVM, de belangrijkste raadgever van de regering in de coronacrisis. Hoe en wanneer wordt voldaan aan die voorwaarden? Te gast is Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Een van de voorwaarden lijkt ook de invoering van een corona-app. Door toepassing van slimme technologie zou iedere nieuwe besmetting te traceren moeten zijn. We spreken app-ontwikkelaar Marcel Roorda, die eerder deze week in een brief aan de Tweede Kamer aandrong op zo'n app.

'We moeten ons prepareren om ook andere patiënten weer vol te ontvangen'

Extra geld voor noodlijdende lokale media

Minister Arie Slob van Onderwijs en Media trekt eenmalig elf miljoen euro uit voor huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen die door opdrogende advertentie-inkomsten door de coronacrisis in nood zijn geraakt.

Hoe gaan lokale media om met de coronacrisis? We liepen mee met de redacties van regionale tv-zender Dtv en huis-aan-huisblad Arena Lokaal. Vanavond een reportage.

'Iedereen ziet juist nu hoe belangrijk nieuwsvoorziening is'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl