Nieuwsuur
ANP

Corona-uitbraak vlakt af

De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben ervoor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding van het RIVM, maakte dat bekend. Hij geeft vanavond toelichting in de studio.

Groei aantal besmettingen vlakt af: keerpunt in corona-crisis?

Hoe verandert samenleving na corona?

De coronacrisis treft iedereen en raakt onze manier van samenleven. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, zit vanavond in onze studio. Hoe zal volgens hem de Nederlandse samenleving veranderen na de corona-uitbraak?

Hoe verandert onze samenleving na corona?

Zo beleven 15 landen de coronacrisis

Onderzoeksbureau Ipsos peilde de publieke opinie rondom de uitbraak van het coronavirus in vijftien verschillende landen. Ook Nederlanders gaven hun mening. In het onderzoek komt onder meer aan bod hoeveel vertrouwen er is in de regering, hoe mensen denken over de economische vooruitzichten en in hoeverre mensen zich zorgen maken op dit moment.

Zo beleven 15 landen de coronacrisis

Leidraad voor ouderen met corona

Artsen en specialisten komen met een leidraad waarmee artsen kunnen bepalen of het wel zinvol is om ernstig zieke oudere coronapatiënten in het ziekenhuis op te nemen.

Voor ernstig zieke ouderen die het coronavirus hebben en in het ziekenhuis liggen is de prognose slecht. Artsen moeten met de leidraad beter kunnen inschatten of een ziekenhuisopname nog wel meerwaarde heeft. Vanavond een reportage.

Ernstig zieke ouderen met corona wel/niet opnemen

STER reclame