Ondanks waarschuwingen vanwege het coronavirus gaan toch veel mensen naar het park

De uitzending van 21 maart: Houd afstand! / Uitstel niet-corona zorg / VS verder in lockdown

Coronapatiënten herhalen: houd afstand!

Minstens anderhalve meter afstand houden van anderen, is de opdracht die alle Nederlanders hebben gekregen van de overheid en van experts. Alleen dan voorkomen we dat virusdeeltjes zich verspreiden.

Nu alle Nederlanders al een paar dagen sociaal afstand houden, is de vraag of we ons ook langere tijd aan die regel kunnen houden. Coronapatiënten vertellen aan Nieuwsuur wat de gevolgen kunnen zijn als dat niet lukt.

'Blijf thuis, anders gaan we het virus niet stoppen'

Zorgen over uitstel niet-corona zorg

Veel niet-urgente behandelingen en zorgafspraken worden door ziekenhuizen afgezegd om extra capaciteit voor coronapatiënten te houden. Nieuwsuur en de Patiëntenfederatie hielden een enquête onder patiënten. Daaruit blijkt dat veel van hen zich zorgen maken over hun uitgestelde behandeling of operatie. We spreken erover met directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

Geen plek voor geplande zorg door corona

Steeds meer Amerikaanse staten in lockdown

Hoe pakt Amerika de corona-uitbraak aan? Steeds meer staten gaan in lockdown, terwijl president Trump, die het virus aanvankelijk weglachte, veel kritiek krijgt om de manier waarop hij het land leidt in deze crisis.

In de uitzending een reportage en een gesprek met correspondent Marieke de Vries.

Wat doet Amerika wel en niet tegen corona?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl