De uitzending van 12 maart: Kabinet neemt vergaande corona-maatregelen

Kabinet neemt vergaande corona-maatregelen

Het kabinet heeft vergaande corona-maatregelen afgekondigd. In het hele land krijgen mensen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts het advies om thuis te blijven. Voor personeel in de zorg en andere "vitale processen" geldt een hogere drempel: zij moeten pas thuisblijven als ze klachten én koorts hebben.

Verder wordt geadviseerd om alle evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten. Ook musea, theaters en sportclubs krijgen het advies de deuren te sluiten. De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 april.

De Tweede Kamer debatteert vanavond over de Nederlandse corona-aanpak. We spreken erover met politiek duider Arjan Noorlander.

Ondertussen heeft de VS een inreisverbod ingevoerd voor 26 Europese landen, inclusief Nederland. De Europese Centrale Bank pompt extra geld in de economie om de gevolgen van corona op te vangen.

Vanavond in Nieuwsuur: het laatste nieuws, de internationale ontwikkelingen en gesprekken met economen, artsen en politici. Te gast zijn de president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en arts-microbioloog Jan Kluytmans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl