Julio Poch en zijn advocaat Geert-Jan Knoops

De uitzending van 10 maart: Cruciale informatie over zaak-Poch // Italië valt stil // Excuses voor Nederlands geweld

Minister onthoudt Kamer cruciale informatie over zaak-Poch

Nieuwsuur heeft een ministeriële nota ingezien waaruit blijkt dat ministers onder grote druk van Argentinië alles op alles zetten om piloot Julio Poch in 2009 uitgeleverd te krijgen. Het document wordt de Tweede Kamer al tien jaar onthouden. In de nota staan vrijwel alle antwoorden op openstaande vragen over de slepende kwestie.

Verslaggever Bas Haan is te gast. Hij heeft de nota gelezen, inclusief de handgeschreven aantekeningen van toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin.

Kamerleden willen debat over politieke bemoeienis bij oppakken Julio Poch

Hoe effectief zijn coronamaatregelen?

De Italiaanse regering trekt miljarden uit voor maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Italianen mogen vanaf vandaag alleen op pad voor hun werk en verder alleen als het strikt noodzakelijk is.

Het aantal besmettingen in Nederland staat nu officieel op 382.

Noord-Brabant verbiedt dit weekend alle grote evenementen, zoals voetbalduels en concerten. Hoe effectief zijn alle maatregelen die de provincie neemt? Te gast is burgemeester Jack Mikkers (VVD) van Den Bosch.

Noord-Brabant neemt vergaande corona-maatregelen: 'Alles sluiten lag op tafel'

Koninklijke excuses voor Nederlands geweld in Indonesië

Koning Willem-Alexander heeft excuses aangeboden voor Nederlands geweld in Indonesië tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd tussen 1945 en 1949. Dat deed hij op de eerste dag van het staatsbezoek aan Indonesië. Het is voor het eerst dat op het allerhoogste niveau excuses zijn aangeboden. Hoe wordt daarop gereageerd? We spreken erover met Koningshuis-verslaggever Kysia Hekster.

En we horen reacties van veteraan John Bruininga, die vocht in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger, Anne-Lot Hoek, die onderzoek doet naar de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, oud-minister Ben Bot, die in 2005 al erkende dat Nederland destijds "aan de verkeerde kant van de geschiedenis stond" en Peggy Stein van Indisch Platform 2.0.

'Indonesiërs kijken liever naar de toekomst'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl