De uitzending van 6 maart: Eerste coronadode in Nederland // Leiden wil vluchtelingen opvangen // PvdA'ers kritisch op PvdA

Eerste corona-dode in Nederland, aantal besmettingen loopt op

Voor het eerst is in Nederland iemand overleden door een infectie met het nieuwe coronavirus. In het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam stierf vandaag een 86-jarige man, die ook andere gezondheidsproblemen had.

Het aantal Nederlandse besmettingen met het coronavirus is inmiddels gestegen tot 128. De bron van een aantal besmettingen in Noord-Brabant is niet te achterhalen en daarom adviseert het RIVM iedereen in Brabant met milde gezondheidsklachten om het contact met de buitenwereld voorlopig tot een minimum te beperken. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, is bij ons te gast.

RIVM gaat Brabants ziekenhuispersoneel testen om verspreiding na te gaan

Leiden wil vluchtelingenkinderen Griekenland opvangen

Nog altijd proberen migranten vanuit Turkije de Griekse eilanden te bereiken. De migranten die Griekenland al hebben bereikt, leven vaak in erbarmelijke omstandigheden. Zoals in kamp Moria op Lesbos.

Hoewel er afspraak na afspraak is gemaakt om Griekenland te helpen en mensen te verdelen over de EU, komt daar weinig van terecht. Steeds meer Nederlandse gemeenten willen nu voor één groep een uitzondering maken: vluchtelingenkinderen. Een van die gemeenten is Leiden, en burgemeester Henri Lenferink (PvdA) is vanavond te gast.

'Geweld en misbruik op Griekse eilanden kunnen we niet laten gebeuren'

PvdA'ers: fouten gemaakt in vorige kabinet

De PvdA heeft flinke fouten gemaakt in het vorige kabinet, zeggen prominente PvdA'ers tegen Nieuwsuur. In kabinet-Rutte II, waar de huidige partijleider Lodewijk Asscher vicepremier was, is volgens hen te veel bezuinigd en hadden sommige stevige maatregelen niet genomen moeten worden.

Door die maatregelen leed de partij de grootste verkiezingsnederlaag ooit: de PvdA ging van 38 zetels in de Tweede Kamer naar 9 zetels. Door te breken met veel beleid van toen, hoopt de partij bij de komende verkiezingen weer groot te worden.

Prominente PvdA'ers kritisch op eigen partij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl